Besøg i Ratzeburg, 15.-17. august 2014

I år kan Ribe og Ratzeburg fejre 25 års jubilæum, da der i 1989 blev underskrevet en officiel venskabsbyaftale.

Byvåben, Ratzeburg Kommune

Der var planlagt et omfangsrigt program, og bl.a. en guidet byrundtur.Vi kom også ind på rådhuset, hvor der findes et gangområde med mange byvåben, også fra Ratzeburg’s venskabsbyer. I vinduet bagved, kan Ribe by’s byvåben skimtes nederst til højre.

Fællesspisning

Vi var inviteret også i forbindelse med den 53. byfest, hvor deltagerne i et 1,5 km langt optog var meget aktive med at kaste forskelligt ud, til specielt børnene.

De 2 formænd udveksler gaver m.m.

Selv borgmesteren delte bolsjer ud.Inden optoget havde BigBandRibe underholdt med deres musik på torvet. Dette var en stor succés.

Hjerpsted Kirke

Inden hjemrejsen blev der afholdt økumenisk gudstjeneste i festteltet, og bagefter var der hygge og udskænkning af den lokale øl, Rommeldeus.Hans Wegner-udstilling på Tøner Kunstmuseum
Da vi kørte ud af byen, skulle deltagerne lige se det nyere boligkvarter, hvor nogle af gadenavnene er opkaldt efter Ratzeburgs venskabsbyer. Vi fandt hurtigt “Ribeweg”.

Ribeweg

Besøget var en god oplevelse for alle deltagerne og for nogle, blev der måske endda skabt nye og varige venskaber.

I starten af september, 3 uger senere, kommer Ratzeburg på besøg i Ribe – for igen at fejre 25 års venskab. Det er det store jubilæumsår for Ratzeburg og Ribe, og vigtigt at kunne bevare sådanne forbindelser, der har eksisteret siden 1972.