Eel Day i Ely 1.-3. maj 2015

Ely har inviteret til Eel Day og for også at kunne påbegynde fejringen af de 60 års venskabsbykontakt, som der er mellem Ely og Ribe. Jubilæet bliver officielt fejret i Ribe i 2016.

Velkomst i the Sessions House i Ely

Vi blev officielt modtaget i den tidligere retssal af Ely’s borgmester, Lis Every.  Retsbygningens lokaler bruges nu af byrådet.Efter en omvisning i retsbygningen kørte vi senere på dagen til landstedet Oxburgh Hall, som lå omgivet af en voldgrav. Landstedet er fra slutningen af 1400-tallet.

Ruinerne af Church of St John the Evangelist, Oxborough

Ved siden af Oxburgh Hall står ruinerne af dens tilhørende kirke, Church of St John the Evangelist, Oxborough. Kirken bliver stadig brugt, trods bygningens tilstand.

Plantning af bærmispel

Lørdag formiddag plantede Ely’s borgmester, Lis Every, og Venskabsbyforeningens formand, Tove Kjellerup, en bærmispel, som symbol på de stærke bånd, der er mellem Ely og Ribe.Ålefestival
Efter markeringen af de 60 års venskabsbysamarbejde, var det tid til at se det årlige Eel Day-optog, der gik gennem byen,

Ely’s Craft and Food Market

samt at gå på Ely’s Craft and Food Market for at opleve, hvad der skete dér.

De 2 formænd foran glasvitrine med gaver fra Ribe

Lørdag aften var der festmiddag i the Maltings, med officielle taler og diverse underholdning.

Foreningen i Ely har fået lavet en lille glasvitrine i the Maltings, hvor der fremvises nogle af de gaver, Ely har modtaget fra Ribe i årenes løb.

Union Jack på the Cathedral

Hele besøget var flot tilrettelagt, og som ekstra indslag under opholdet, blev prinsesse Charlotte af Wales født. En kongelig begivenhed fejres over hele landet, bl.a. ved at Union Jack flager på alle kirker.

De 22 medlemmer rejste hjem med gode minder om endnu et begivenshedsrigt besøg.